Залізний трон з космосу: припущення вчених щодо піраміди Хеопса

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На початку листопада 2017 року вченим вдалося виявити за допомогою спеціальних телескопів, котрі здатні бачити заряджені частинки “мюони”, порожнину розміром 2 на 30 метрів у піраміді Хеопса. З того часу постійно з’являються нові версії щодо призначення порожнин.

Цікаву теорію оприлюднив інтернет-ресурс “Eurekalert”, котрий спеціалізується на новинах зі світу науки.

Згідно з гіпотезою Джуліо Маглі, директора Департаменту математики, професора археоастрономії в Політехнічному університеті Мілана в недослідженій порожнині піраміди може знаходитися трон, виготовлений з метеоритного заліза.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“Таке пояснення добре узгоджується з тим, що ми знаємо про єгипетську похоронну релігію, інформація про яку знайдена в текстах піраміди. У них говориться, що фараон, перш ніж досягти зірок, повинен буде пройти “ворота неба” та сісти на “залізний трон”, — говорить вчений.

Піраміда Хеопса / Схема Giulio Magli

Видання зазначає, що єгиптяни ще за багато століть до Хеопса використовували метеоритне залізо, котре падало з неба та вважалося “божественним”. Тому й не дивно, що такий трон може насправді існувати.

У теорії Джуліо Маглі пояснюється і призначення чотирьох повітрозабірників — каналів, по яких циркулює повітря. Вони могли слугувати міфічними шляхами, завдяки яким фараон мав би піднятися до неба.

Проте всі вчені-дослідники поділяють думку: підтвердити чи спростувати цю чи інші теорії може тільки дослідження виявлених порожнеч в піраміді, на яке науковий світ із нетерпінням очікує.

джерело

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.