Вчений обґрунтував причини довгої зими в «Грі престолів»

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вченим Деном Лантом з Брістольського університету вдалося створити образ клімат — моделі світу «Гри престолів». Цим він пояснив деякі причини окремих сюжетів культового серіалу. Для прикладу можна взяти сценарний період тривалості зими, що триває в історії кілька років. Вченим була проведена аналогія з умовами в реально існуючих окремих регіонах Землі.

Лант пояснив базування кліматичних моделей на основі фундаментальних принципів, що дозволяє їх адаптацію не тільки на реаліях сучасної Землі, але і на умови будь-якої планети, як існуючої, так і вигаданої. Кліматолог припустив, що тривалі періоди пір року за сюжетом серіалу «Гра престолів», пов’язані з обертом планети навколо своєї осі. Як говорить Лант, навколо Сонця Земля обертається з постійними показниками, а у світу Вестероса змінюється нахил з нерівномірним кутом. Це і впливає на тривалість зими в кілька років.

Найбільш наближені кліматичні умови фентезійного серіалу до умов Лапландії або Гренландії, а також деяких регіонів Росії. Але для самого замку Скеля Кастерлі більше підходить зона штату Техас.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

джерело

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.