Нова пошта заявляє про потужні кібератаки

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Нова Пошта заявила, що з учорашнього дня на її інформаційні системи здійснюються DDoS-атаки, повідомляється на сторінці компанії в Facebook.

“Максимальна потужність таких атак сягнула значного рівня. Ці атаки майже не впливають на надання сервісу, але інколи можливі короткострокові перебої в роботі системи”, – повідомили в компанії, додавши, що всі відділення Нової Пошти працюють у штатному режимі.

ІТ-фахівці компанії проводять розслідування й аналіз ситуації цілодобово.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Співробітники ГПУ в п’ятницю, 16 березня, провели обшуки в низці офісів компанії Нова пошта в Києві, Дніпрі, Одесі, Львові, Харкові та Полтаві. Компанію підозрюють у несплаті податків.

У ГПУ повідомили, що проводиться досудове слідство за фактами кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів) Кримінального кодексу.

Прес-секретар ГПУ Лариси Сарган заявила про вилучення в офісах і на складах компанії не врахованих в касі й бухгалтерських документах готівкових коштів. Нова пошта заперечує цю інформацію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.