Mozilla випустила корпоративну версію Firefox Quantum

Mozilla анонсувала вихід бета-версії Firefox Quantum for Enterprise – корпоративного варіанту свого браузера. Він не дуже сильно відрізняється від звичайного варіанта програми, але має ряд можливостей, завдяки яким браузер легко налаштувати і інтегрувати в IT-інфраструктуру підприємства.

У Firefox Quantum for Enterprise вбудовані функції адміністративного управління. Також системні адміністратори можуть розгортати заздалегідь сконфігуровані версії браузера. Так вони отримують можливість відключити потенційно небезпечні функції, додати стандартні настройки проксі-сервера або заготовити для співробітників набір розширень і закладок.

Ще одна перевага корпоративної версії браузера – інтеграція з існуючими інструментами. Наприклад, в Windows адміністратори можуть додавати політики через Windows Group Policy. В якості альтернативи можна створити JSON-документ і додати його в установчу папку Firefox. Цей метод працює на Windows, macOS і Linux.

Домашня версія Firefox Quantum вийшла в листопаді минулого року. Головна перевага програми – це значно збільшена швидкість роботи. До того ж компанія позиціонує продукт як браузер з упором на конфіденційність.

Не факт, що Firefox Quantum for Enterprise швидко приживеться. Багато компаній вже прив’язані до програмного забезпечення, інтегрованого в їх IT-інфраструктуру. До того ж продукт Mozilla поки знаходиться в стадії бета-тесту, а багато адміністраторів відносяться до нових технологій з великою обережністю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.