В Україні запустили онлайн-сервіс для відстеження цін

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сервіс надає щоденну динаміку цін на соціально значущі товари за даними найбільших онлайн-супермаркетів

Офіс ефективного регулювання (BRDO) презентував онлайн-сервіс, який дає можливість користувачу отримати актуальну інформацію з різних джерел стосовно рівня цін.

Відповідний сервіс було презентовано під час прес-конференції на тему: «BRDO презентує індекс споживчих цін: Як змінилася ціна вареника за останні роки?», повідомляє Укрінформ.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«Цей інструмент спрямовано на те, щоб у журналістів, держслужбовців, аналітиків була об’єктивна та чесна інформація про те, що насправді відбувається з цінами. Ми як аналітичний центр зацікавлені в тому, щоб дискусія навколо рішень, які приймає уряд була обгрунтованою, і тому створивши цей інструмент ми сподіваємось, що ми дамо належний матеріал», – сказав голова BRDO Олексій Гончарук.

Він зазначив, що для того, аби привернути увагу до цього сервісу, команда BRDO вирішили зробити такий собі «індекс вареника», бо це українська традиційна страва, та ще й складається з 8 інгредієнтів.

«Кожен з цих інгредієнтів є відомим, і таким чином відслідковуючи ціни цих інгредієнтів, ми вивели «індекс вареника», і можна сказати, що за останні 3 місяці він зріс на 7%, але ми пояснюємо це сезонністю і очікуємо, що це таке собі нормальне коливання цін», – зауважив Гончарук.

Сервіс надає щоденну динаміку цін на соціально значущі товари за даними найбільших онлайн-супермаркетів. Інформація представлена як на всеукраїнському рівні, так і в регіональному розрізі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.