Кінець мобільної анонімності. Восени в Україні вступить в силу новий порядок реєстрації абонентів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Наприкінці 2018 року в Україні можна буде повідомити свої дані телеком-операторам дистанційно, без обов’язкового відвідування їхніх офісів.

Через дев’ять місяців в Україні вступить в силу новий порядок реєстрації користувачів телеком-послуг. Вони зможуть надавати свої дані операторам віддалено за допомогою електронного підпису, BankID або іншого способу цифрової ідентифікації.

“Сьогодні ми раді повідомити, що Комісією затверджено та пройшов держреєстрацію новий порядок реєстрації абонентів. Тепер нам зовсім не обов’язково іти до офісу оператора з паспортом — можна все робити дистанційно”, – заявив на своїй фейсбук-сторінці голова Національної комісії регулювання зв’язку та інформатизації (НКРЗІ) Олександр Животовський.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За його словами, майже 90% користувачів мобільного зв’язку в Україні – анонімні. Відповідно, їм недоступний весь перелік телеком-послуг. Наприклад, вони не можуть розраховувати на повернення невикористаних коштів зі своїх мобільних рахунків. Також вони без ідентифікації не зможуть скористатися послугою MNP – зберегти свій номер при переході до іншого оператора.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.