Facebook is watching you: коли соцмережа знає про тебе все

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щодня ми всі користуємось цією популярною соцмережею, спілкуємось із друзями, ділимось своїми емоціями, враженнями, світлинами або навіть відео. Але ви ніколи не замислювались, скільки ця соцмережа викачує інформації з вашого пристрою? Ні? Тоді саме зараз час дізнатись про це.

Для когось це не буде великою сенсацією, а для когось стане великим шоком, наскільки добре вас знає Facebook. Запевняю, у деяких випадках він більше про вас знає, ніж ваші рідні або навіть рідна мати.

Фейсбук надає можливість завантажити “всю” інформацію, яку він про вас має. Я впевнений, що потік інформації, яка надається – не вся, але, як кажуть, хоч щось. Але і цієї інформації мені вистачило, щоб неприємно здивуватися. Щоб отримати цей архів інформації, вам треба проробити наступні дії: зайти у Фейсбук, звернути увагу на шапку сторінки: там, де зображені глобус і знак запитання, поруч є стрілочка вниз. Необхідно натиснути на неї і зайти у Налаштування. У розділі “Загальні” є опція “Завантажити копію ваших даних із Фейсбук”. Потім введіть свій пароль в цілях безпеки, і приблизно за годину-дві вам прийде імейл із посиланням для завантаження вашого файлу з архівом. Це буде ZIP-файл. Його треба розпакувати. У папці буде файл index.html. Відкриваєте його. І будете шоковані!

Спершу ви бачите вашу особисту інформацію: ім’я, прізвище, дату народження і так далі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Але потім ви переходити у розділ “Контактні дані”, і там ви знайдете контактні дані з вашої телефонної книги, тобто всі номери, які записані у вашому телефоні. Фейсбук володіє цією інформацією, ба навіть більше – в цьому списку є навіть номери, які ви могли видалити, а ось Інтернет-гігант не видалив. А ще там є інформація про те, з ким ви говорили по телефону, скільки часу, коли, як часто, які смс відправляли і отримували. Щоправда, зміст текстових повідомлень в архіві не вказаний, але я впевнений, що Фейсбук знає і це.


Тож Facebook володіє набагато більшим обсягом інформації, ніж нам розповідають. Можна лише здогадуватися, для чого це робиться. Можливо, для запобігання тероризму. Але для цього є спецслужби. Просто знайте: Facebook is watching you!

Напевно, ми вже просто змирились із тим, що у наш особистий простір постійно підглядають.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.