Головна Ґаджети Новий відеореєстратор Xiaomi за 38 доларів, який обіцяє стати хітом

Новий відеореєстратор Xiaomi за 38 доларів, який обіцяє стати хітом

Гаджет оснащений штучним інтелектом,керується голосом і не відволікає від дороги.

Лінійка автомобільних пристроїв Xiaomi продовжує розширюватися. Зовсім скоро до відеореєстраторів компанії додасться нова модель 70Mai, яка вже успішно продається в Китаї.

Англійська версія гаджета багаторазово перевищила цілі зі збору коштів на Indiegogo, зібравши 165 тисяч доларів замість планованих десяти. Вона надійде в продаж через пару тижнів.

Новинка примітна своїм компактним форм-фактором у вигляді мінімалістичного циліндра для простої і прихованої установки, а також управлінням за допомогою голосових команд і штучним інтелектом. Останній розпізнає позаштатні ситуації і захищає від перезапису ролику, які стануть в нагоді для страхової або поліції.

70Mai забезпечує відмінну якість запису завдяки модулю Sony IMX323 зі сферичною семишаровою лінзою і кутом огляду 130 градусів. Реєстратор записує відео в Full HD-розширені, захоплюючи три смуги і два узбіччя. На корпусі, крім об’єктива і отворів мікрофона з динаміком, є єдина кнопка включення – її триколірний LED-індикатор показує режим роботи.

Як екран для налаштування та перегляду роликів пропонується використовувати смартфон, який підключається до створюваної реєстратором мережі Wi-Fi. Подальшу взаємодія з 70Mai здійснюється через голосові команди, за допомогою яких можна управляти записом і робити знімки. Система розуміє тільки англійську, але досить непогано розпізнає безліч акцентів.

Гаджет легко кріпиться на скло через електростатичну наклейку, а кут нахилу регулюється за допомогою поворотного кронштейна. Працює 70Mai від прикурювача, подачу напруги на який при включенні запалювання використовує як сигнал до початку запису. У комплекті йде фірмовий адаптер живлення на 2,4 А і кабель довжиною 3,5 метра для зручної прокладки по периметру вітрового скла.

Замовити 70Mai можна на Indiegogo за 38 доларів. Доставка почнеться вже в наступному місяці. Пізніше гаджет з’явиться і в китайських інтернет-магазинах, але, ймовірно, дорожче.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: