Стала відома справжня ціна Apple HomePod

Експерти підрахували реальну ціну “розумної колонки” від Apple – HomePod . З’ясувалося, що маржа Apple становить 38 відсотків.

За даними аналітичної компанії TechInsights, смарт-динамік, представлений на ринку за ціною 349 доларів, в реальності обходиться компанії в 216 доларів.

Як уточнює агентство Bloomberg, у прямих конкурентів пристрою від Apple – Google Home і Amazon Echo – маржа набагато вища: 66 і 56 відсотків відповідно. При цьому, за оцінками експертів, якість звуку у них набагато нижча.

Для порівняння: різниця між ціною і собівартістю iPhone X складає 64 відсотки. А собівартість Apple Watch, ринкова ціна яких склала 349 доларів, аналітики оцінили в 84 долара.

“Apple зменшила маржу, щоб продати більшу кількість смарт-колонок і зміцнитися на ринку”, – вважає представник TechInsight Ель Коускі.

HomePod в цілому була високо оцінена експертами за якість звуку, але розкритикована за відсутність нормальної інтеграції з голосовим помічником Siri і неможливістю працювати з деякими популярними зовнішніми додатками, на відміну від конкурентів.

Основна частина витрат на виробництво HomePod доводиться на динаміки і компоненти управління живленням (в цілому вони вартують 58 доларів). Ще 60 доларів – це система освітлення “розумної колонки”, яка використовується для відображення анімації Siri на верхній частині пристрою. Чіп A8, на якому працює HomePod, вартість 25,5 долара, оболонка – 25 доларів.

На виробництво, тестування і упаковку пристрою йде до 17,5 долара.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.