Siri на HomePod розуміє тільки половину команд

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Представляючи розумну колонку HomePod, компанія Apple позиціонувала її, як пристрій, яким можна буде управляти тільки за допомогою Siri. Насправді все не так добре, як хотілося б.

У п’ятницю, дев’ятого лютого, Apple почала доставляти перші замовлення розумних колонок HomePod користувачам в США, Австралію і Канаду. Ті, хто не оформив передзамовлення на сайті корпорації, можуть придбати новинку в роздрібних магазинах Apple Store і у партнерів Apple.

Перші щасливчики ще в п’ятницю почали викладати в мережу фото і відео з розпакуванням колонки, однак первісна ейфорія змінилася неприємностями у використанні.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дослідники з Loup Ventures порівняли роботу HomePod зі смарт-динаміками інших виробників. Як виявилося, Siri на розумної колонці Apple розпізнає 99% звернень, але правильно відповідає на 52% поставлених їй питань. Результати інших віртуальних помічників куди більш привабливі: Google Home – 81%, Alexa – 64%, Cortana – 57% правильних відповідей.

За словами дослідників, такий низький відсоток правильних відповідей у ​​Siri пов’язаний з тим, що частина питань стосувалася тих, які не підтримує HomePod. Це були питання про навігацію, електронну пошту, дзвінки та інше. Коли список питань відкоригували, Siri змогла правильно відповісти на 67% з них, випередивши голосових помічників Amazon і Microsoft.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.