Приголомшливий «вбивця» Windows 10, який кращий в десятки разів

Операційна система Windows 10 – це справжнісінький пережиток минулого. Всі ті люди, які за все своє життя використовували тільки «вінду», з цим, звичайно, не погодяться. Причина в тому, що коли користується чимось одним на протязі всього життя, то порівняти цю річ з якоюсь іншою не можна. На щастя, з кожним роком все більше людей розуміє, що компанія Microsoft не здатна створювати нормальні операційні системи, призначені для розваг і роботи.

Кожен раз коли включаєш комп’ютер на Windows 10, то мимоволі сподіваєшся на те, що він запуститься. Виною всьому численні нав’язливі оновлення від Microsoft, які випускаються регулярно. Частенько вони призводять до мимовільних перезавантажень і багатьох інших проблем, аж до сильного зниження продуктивності. Велика частина користувачів напевно використовує комп’ютери на «віндовсі» виключно для інтернет-серфінгу і перегляду, наприклад, якихось фільмів.

З цим завданням відмінно впорається і операційна система Linux, але тут є один нюанс. Простому користувачеві, який все своє життя користується тільки «віндою», буде складно перейти на той же Ubuntu. Саме тому незалежна команда розробників поставила собі завдання створити таку ОС, яка зможе взяти все найкраще від macOS і стати повноцінною справжньою заміною Windows 10. У них це вийшло, а називається нова розробка elementary OS .

Ось уже як кілька років всім охочим доступна приголомшливий «вбивця» Windows 10, який кращий в десятки разів. Йдеться про операційну систему elementary OS, яка має стильний мінімалістичний дизайн і інтерфейс в стилі macOS. Основою ОС є Linux, тому на неї можна встановлювати тисячі найрізноманітніших програм на будь-який смак і колір. Наприклад, користувачам доступні браузери Chrome, Firefox і Opera, а також офіційний клієнт того ж Telegram.

Операційна система elementary OS, так як вона заснована на Linux, значно швидша за Windows 10, набагато стабільніша, набагато простіша і зрозуміліша. Рядовому користувачеві буде потрібно всього кілька годин на те, щоб звикнути до її основних функцій і можливостей. Команда розробників регулярно випускає для неї оновлення, які можна встановлювати, щоб отримувати доступ до нових функцій і можливостей.

Після установки elementary OS про будь-які віруси можна буде назавжди забути, а комп’ютер нарешті почне працювати стабільно і швидко. Більше ніяких перезавантажень, зависання або гальмування. Все буде працювати так, наче це справжній Mac. В операційну систему вбудований «Незалежний магазин відкритого програмного забезпечення», що дозволяє завантажувати програми та ігри на будь-який смак і колір. Прямо «з коробки» в ОС вже є всі необхідні програми і функції, які потрібні для комфортної роботи за комп’ютером.

Операційна система elementary OS – це проект з відкритим вихідним кодом, тому в ній немає ніякого стеження або шкідливого ПЗ. Кожна людина, при наявності знань, може самостійно переконатися в цьому. Приголомшливий «вбивця» Windows 10 поширюється платно, але заплатити за неї можна будь-яку суму грошей в доларах – від $ 1 і до $ 100 000. Це скоріше навіть не плата за ОС, а якесь пожертвування, щоб команда розробників могла покращувати її і далі, додаючи нові функції і можливості.

Офіційний сайт elementary OS доступний тут.

джерело

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.