10 фантастичних трендів в технологіях, які показали на виставці CES 2018

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

CES в Лас-Вегасі – найбільша техновиставка початку року. Сотні компаній боряться за звання самої інноваційної, але гідні його не всі. У цьому матеріалі ми розповімо про тих, у кого вийшло. Якими будуть технології в 2018 році?

«Розумна» нижня білизна

Скоро гаджети будуть скрізь. Секс-роботи, електроди для схуднення, розумна ложка для собачої їжі, труси з захистом від смартфонів … Світ збожеволів?

Можливо, але серед подібних сотень дивних речей, та й попадеться чергова крута інновація. За цим на CES і приходять.

9

Ігри великого формату

NVIDIA показала, якими будуть ігри майбутнього. Забудьте про крихітні 24-дюймові екраи, тепер 65 дюймів – те, що треба справжньому “геймеру”.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Big Format Gaming Displays (BFGD) – це приголомшливий геймінг на великих діагоналях. Розширення, як годиться, 4К, частота оновлення – 120 Гц.

8

Найтонший комп’ютер

Найтонший ноутбук в світі став ще тоншим. Новий Acer Swift 7 товщиною всього 8,98 мм! Причому розмір тут не в збиток начинці.

Потужний процесор Intel Core i7, сенсорний екран і пристойний час автономної роботи – до 10 годин. У майбутньому всі ноутбуки повинні прагнути скидати вагу, це елементарно зручно в поїздках!

7

Феєрично маленькі дрони

Intel придумала мініатюрні дрони Shooting Star Mini, які керуються з одного комп’ютера. Вони можуть світитися і створювати більше 4 мільярдів колірних комбінацій!

Майбутнє світлових шоу – за такими розробками. За це Intel, до речі, отримала: внесення в Книгу рекордів Гіннеса.

6

Зворушливі роботи

На техновиставках показують все більше роботів. Більшість з них марні, але є прогрес. Цього разу кількість милих роботів зашкалювало.

Найкрутіший – Sony Aibo, собачка, яка розпізнає емоції і сама їх проявляє, а також вчиться. Важливо, що Aibo вже продається, поки її «родичі» є лише демо-зразками.

5

Face ID всюди

Технологія розпізнавання особи взагалі-то давня. Але Apple зробила її нормою для всіх флагманських смартфонів. Дальше більше.

На CES 2018 представили ноутбуки з розблокуванням по обличчю – Lenovo ThinkPad X1 Carbon 7-го покоління і смартфони – Honor View 10 від Huawei. Чекаємо телевізори і офісні гуртки. Тепер колеги не дозволять собі зайвого.

4

Зображення майбутнього

Sony показала новітній процесор для телевізорів під назвою X1 Ultimate. Ця неймовірно потужна штука може обслуговувати телевізори з 8K OLED екранами.

HDR-процесинг в реальному часі, неймовірна пікова яскравість (10 000 ніт!), Але найголовніше – процесор X1 Ultimate зможе розпізнавати об’єкти на кожному кадрі. В результаті різниця між яскравими і темними об’єктами, півтонами стане ще більш явною. Наживо виглядає неймовірно круто, чекаємо.

3

Технологія MicroLED

Уявіть, що тепер розмір вашого телевізора буде обмежений лише вашою фантазією і примхливим настроєм. Samsung представила «The Wall» – перший в світі модульний телевізор MicroLED.

Нова технологія, на яку зробила ставку корейська компанія, не потребує спеціальних фільтрів і підсвічування, як у випадку з РД-панелями.

Модульна конструкція дозволяє змінювати розміри і форму устрою без особливих складнощів, пов’язаних зі зміною виробництва. На презентації був представлений 146-дюймовий подібний девайс – це екран з діагоналлю майже чотири метри.

У вас маленька ніша під ТВ? Будь ласка, можна зменшити девайс. Велика вітальня? Збільшити. Звичні фіксовані форми телевізорів відходять у минуле.

2

Ноутбуки-смартфони

Qualcomm і Microsoft відкривають нову еру в комп’ютеробудуванні. Ноутбук – це давно не тільки великий ящик з клавіатурою, який припадає пилом на столі. Це максимально мобільна штука.

Тепер вони можуть бути з процесорами Snapdragon: тими самими, що управляють вашим флагманським смартфоном. Причому всередині – повноцінна Windows 10, а не непорозуміння Windows RT.

Такі гаджети постійно підключені до мережі, як смартфон, і працюють 20 годин, як смартфон.

1

Ера безпілотних автомобілів ось-ось настане

Відразу кілька компаній домовилися з виробниками автомобілів про створення платформи для безпілотних авто. Зовсім скоро кожен автомобіль буде «знати», яка швидкість, траєкторія, пріоритет в русі у інших автомобілів на дорозі, як знає, наприклад, диспетчер в аеропорту.

Яскравий приклад – технологія C-V2X від Qualcomm. Виробникові треба буде взяти готовий чіпсет з усіма опціями і – вуаля, розумний автомобіль готовий. Ford обіцяє почати тестування вже в цьому році.

Джерело

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.