Названо найсмішніші та найнепотрібніші гаджети

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У пошуках якихось важливих технологічних рішень людство часто забредає “не туди”, що призводить до появи кумедних гаджетів. Іноді ці гаджети не мають ніякої корисної функції, зате над їх задумом можна непогано посміятися.

Гаджет №1 – пристрій для таємних переговорів

Футуристичний гаджет, який приглушує ваше мовлення, пропонує Hushme Inc. Метою “геніального” стартапу став, як не дивно, комфорт оточуючих вас людей – на пропозицію творців, Hushme необхідно одягати в місцях масового скупчення людей, де не дуже галасливо, а ваш голос може комусь перешкодити. Яскравий приклад такого місця – бібліотека, де гучність голосу вища за шепот уже може призвести до агресії відвідувачів.

Гаджет №2 – кам’яний вихованець

Цей гаджет, на мій погляд, призначений для зовсім вже гіків з комп’ютерного світу – кому ще на думку прийде завести як вихованця … USB-камінь! Уявіть собі ситуацію, приходьте ви до друга в гості, а він любовно так знімає “з зарядки” камінь і погладжує його, пестячи всякими добрими словами, як домашнього вихованця? Як мінімум, ви покрутите пальцем біля скроні.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Адже цей домашній вихованець зовсім марний – не росте, не ворушиться … Просто підключається в USB і не більше того. Проте з ним можна грати, як із колись популярними “тамагочі” – дбати про нього, грати з ним, одягати, “годувати” та “лікувати”. І у відповідь на всі ваші залицяння, цей кам’яний паразит лежатиме у вас на столі і нічого не робитиме. Коштує такий “безпритульний камінчик” всього 10 доларів.

Гаджет №3 – мишедергатель

Якщо ви не любите, коли комп’ютер “іде спати” або ж просто не хочете, щоб розривалося інтернет-з’єднання (наприклад, ви чогось велике завантажуєте з мережі), вам необхідно або налаштувати політики електроживлення, або постійно смикати мишку, натискати на клавіатуру – словом, комп’ютер повинен бачити, що ви поряд. Але як це робити, якщо ви ставите завантаження на ніч? Не вставати кожні 10-15 хвилин, щоб поворушити мишкою?

Спеціально для таких випадків було створено цілу низку пристроїв – “смикачів миші”. З фантазією у авторів проекту деякі шви, відповідно, назву своєму пристрою вони дали просту – USB mouse jiggler. Всі фішки цього пристрою полягають у тому, що воно програмується на імітацію руху миші раз у певний термін. USB-модуль створює сигнал, що імітує пересування курсору миші та комп’ютер таким чином “обманюється у своїх найкращих почуттях”, сприймаючи цей сигнал як реальний рух миші. Втім, цей пристрій хоча б дешево – на сайті одного з магазинів його можна купити за 100 гривень.

Гаджет №4 – Pavlok

Нарешті хоч один справді потрібний (хоч і не завжди безпечний) гаджет попався мені у добірках. Йдеться про Pavlok – якийсь аналог фітнес-браслету, який допомагає людям боротися зі шкідливими звичками. Його принцип дії – у мотивації. Ви задаєте йому програму через його персональне програмне забезпечення для смартфона – наприклад, ви хочете перестати висловлюватися матюкими словами. Pavlok протягом дня слухатиме вашу промову, і згідно з виставленою вами ж програмою, може видати звуковий сигнал, наймерзотнішу вібрацію або зовсім ударити струмом за лайливі слова.

Однак підходить такий гаджет не всім – деяких розрядом струму і може вбити. Бо буде цей розряд безперервним і досить болючим. Тому я не хочу рекомендувати купівлю цього гаджета будівельникам, таксистам та працівникам сфери ЖКГ. Адже як без мату на будівництві пояснити правила укладання цегли, таксистам – чому ця людина зі зниженою соціальною відповідальністю перебудовується без поворотників, чи як правильно відкрити скидання води із системи опалення? Коштує такий корисний гаджет лише 10 тисячі гривень.

Гаджет №5 – Powerbank на батарейках

Завершують добірку брати-китайці зі своїм черговим марним гаджетом – мініатюрним powerbank, в якому роль акумулятора грають елементи живлення серії 18650! При цьому, судячи з оглядів, на одній із виставок дівчинка-маркетолог мило щебетала на тему “Як добре мати нескінченний заряд, адже ви можете будь-якої миті змінити батарейку і далі заряджати свої пристрої”. Начебто все добре, так?

Однак елементи живлення 18650 у кіосках не продаються, особливо в тих, що на кожному кроці. Та й зарядку зараз є кудись приткнути буквально кожні 50 метрів. Ну і насамкінець – традиційні powerbank як би сьогодні дуже поширені, на будь-який смак, колір, розмір і гаманець. Інший варіант, коли ви можете зібрати собі портативний акумулятор відповідної потужності – благо на сторінках того ж відомого неросійського магазину купа різних напівготових конфігурацій, тільки елементи живлення постав та використовуй.

Висновок

Збираючи цю статтю, я переслідував трохи розбавити блог такими милими марними дрібничками. Сподіваюся, мені вдалося викликати посмішку від читача – якщо так, то поставте лайк після прочитання. До нових зустрічей!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.