Ha Apple пoдaли в cyд зa нaвмиcнe знижeння пpoдyктивнocтi iPhone

Лише чepeз день пicля тoгo, як Apple зiзнaлaся, щo нaвмиcнo yпoвiльнює iPhone, нa нeї пoдaли кoлeктивний пoзoв i пoпpocили виплaтити кoмпeнcацiю. Пpo цe пoвiдoмилo видaння TMZ.

Стефан Богданович і Дакота Спис, які подали позов, вважають, що Apple не має права сповільнювати роботу їх пристроїв. На їхню думку, люди, купуючи конкретний пристрій, не хочуть, щоб його характеристики змінювалися з часом. До того ж, через це смартфони буде важче перепродати, адже користувачі будуть заздалегідь знати, що батарея в чужому гаджеті негативно впливає на швидкість його роботи.

Позивачі хочуть, щоб Apple припинила змінювати продуктивність своїх смартфонів в таємниці від користувачів, а також виплатила компенсацію всім постраждалим власникам техніки корпорації.

Користувачі iPhone звикли до того, що з виходом нової версії iOS смартфони Apple трохи сповільнюються. Деякі власники гаджета почали плести теорії змови, переконуючи себе і всіх навколо в тому, що Apple навмисно уповільнює старі пристрої, щоб змусити користувачів купити нову модель.

Ця теорія отримала нове життя після того, як на Reddit з’явився пост, в якому один з володарів iPhone спробував знайти зв’язок між продуктивністю смартфона і зношеністю його акумулятора. Потім до обивателів приєднались компетентні особи, розробники програми Geekbench. Вони провели власне дослідження і прийшли до висновку, що Apple дійсно «гальмує» гаджети зі старими батареями.

Самій корпорації нічого не залишилося, крім як у всьому зізнатися. Саме це визнання вдарить по ній сильніше за все, адже компанія дала людям привід судитися з нею і вимагати додаткових виплат. Але що ще важливіше, багато користувачів просто перестануть довіряти Apple.

Джерело

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.